Na 4 dagen zijn al 200.000 exemplaren van "De zevende zus" van Lucinda Riley de deur uit, herdruk is al onderweg

De reeks “De Zeven zussen” van Lucinda Riley breekt al jaren records, maar het pas verschenen zevende deel “De Zevende Zus” doet daar nog een schep bovenop. Na vier dagen is de eerste druk van 200.000 exemplaren al zo goed als uitverkocht. Webwinkels kunnen de verkoop niet bijbenen en vragen hun klanten om geduld, fysieke winkels kijken reikhalzend uit naar de beloofde herdruk. Opvallend: dit deel verscheen eerst in het Nederlands, pas later volgt de Engelse editie.

Na vier dagen 200.000 exemplaren de deur uit in Vlaanderen en Nederland: er zijn niet veel auteurs die het de Noord-Ierse schrijfster Lucinda Riley nadoen. “De zevende zus” is deel zeven in haar ongemeen populaire reeks “De zeven zussen”: blijkbaar hebben veel kinderen en echtgenoten niet lang moeten nadenken over een cadeau voor Moederdag. Van Lucinda Riley is het boekenvak grote oplagen gewoon, maar dit overtreft alle vorige boeken in de reeks.

Een oplage van 200.000 boeken, dat zijn ik denk wel 30 grote vrachtwagens vol met boeken.

Sander Knol, uitgever

Er gingen zelfs al geruchten over dreigende papierschaarste, maar dat bericht klopt niet, zegt een gelukkige uitgever Sander Knol in “De wereld vandaag" op Radio 1: “Daar is niets van waar, er is sowieso papier genoeg in de wereld. Maar zo’n oplage van 200.000 boeken, dat zijn ik denk wel 30 grote vrachtwagens vol met boeken."

Beluister hier het gesprek met uitgever Sander Knol in "De wereld vandaag" op Radio 1 en lees verder onder de audio:

Sander Knol: "We zijn nu al aan het bijdrukken. Bij webwinkels zit er altijd een beetje vertraging op, dus daar kan het dat je even zal moeten wachten. Maar wij zorgen ervoor dat de fysieke winkels goed bevoorraad blijven, en de herdruk komt eraan, dus daar liggen de stapels op u te wachten."

Het is heel bijzonder dat wij al iets kunnen lezen waar de rest van de wereld op moet wachten.

Sander Knol, uitgever

Opvallend: “De zevende zus” verschijnt eerst in het Nederlands, en pas later deze maand in het Engels. “Dat is heel bijzonder” zegt Sander Knol: “De schrijfster heeft in het Nederlandse taalgebied – en dan bedoel ik Vlaanderen en Nederland -  zo’n bijzondere ervaring, in aantallen maar ook in respons die ze krijgt van de lezers, dat ze ons dit gegund heeft. ’t Is heel bijzonder dat wij al iets kunnen lezen waar de rest van de wereld op moet wachten.”

Lees verder onder de afbeelding:

De boekenserie draait om zes zussen die na de mysterieuze dood van hun adoptievader op zoek gaan naar hun roots. Voor iedere zus heeft hij daarvoor een aanwijzing achtergelaten. In de serie waren inmiddels zes delen verschenen, in elk deel staat één zus centraal. Er werd ook gesproken over een zevende zus, maar over haar was tot dit zevende deel nog niets bekend. De nieuwsgierigheid naar die zevende zus was dus blijkbaar groot.

Achtste deel

Maar er komt ook nog een achtste deel, verklapt de uitgever: “Geen achtste zus, met zeven zussen zijn de zussen compleet. Maar er is ook de adoptievader. Zijn verhaal is al voor een stukje verteld, maar er zit nog veel meer achter. Dus dat bewaart Lucinda Riley nog even tot het volgende deel, en dat zal volgend jaar verschijnen."

Meest gelezen