Opnieuw voltijds naar school in Atheneum van Ieper: "Het is heel belangrijk om ze nu te motiveren richting de examens"

Vanaf vandaag mogen alle leerlingen opnieuw voltijds naar school. In het Atheneum van Ieper zijn ze blij om alle leerlingen terug te zien. "Het komt er nu op aan om ze opnieuw mee te krijgen richting de examens. De discipline en motivatie om te studeren is er bij veel leerlingen wat uit."

Het is een belangrijke stap voor de scholen vandaag. Sinds de herfstvakantie mochten leerlingen maar maximum voor de helft van de tijd fysiek naar school. Vandaag mogen ze weer àlle leerlingen voltijds ontvangen. De scholen kiezen zelf of ze dat doen of niet. 

Het Atheneum in Ieper gaat volledig open. Ze zijn blij dat onderwijs niet meer vanop afstand moet. "Ze zijn die online lessen zo beu", zegt lerares Sanne Houwen. "Ook als leerkracht was het niet evident om zowel de leerlingen in de klas als thuis bij de les te houden."

De motivatie om te studeren is bij sommige leerlingen ver te zoeken.

Lerares Sanne Houwen

De leerlingen motiveren om te studeren is nu de belangrijkste opdracht, vindt Houwen. Ze geeft wetenschapsvakken aan de leerlingen van het derde en vierde middelbaar.  "Nu moeten we inzetten op bijlessen en herhaling, om iedereen mee te krijgen richting de examens. Want dat is het grote pijnpunt. De motivatie om te studeren is bij sommigen ver te zoeken. Ze zijn het ook niet meer echt gewend."

Meest gelezen