Archieffoto

Organisator Jazz Middelheim koestert goede hoop voor festival in augustus: "Laten we nu vooral het halfvolle glas zien"

De organisator van het Antwerpse jazzfestival Jazz Middelheim is hoopvol dat het festival in augustus zal kunnen plaatsvinden, nu verschillende ministers de deur op een kier laten voor grote festivals in de tweede helft van de zomer. "Als de vaccinatiecampagne op dit elan verder gaat, kunnen we zonder bezwaar samen dansen op festivals deze zomer", zegt Bertrand Flamang. 

Jazz Middelheim staat gepland van 12 tot 15 augustus in Park den Brandt. Organisator Bertrand Flamang denkt dat het festival zal kunnen doorgaan, ook al vinden sommige virologen, onder wie Erika Vlieghe, dat augustus nog te vroeg is voor massa-evenementen. Flamang begrijpt die bezorgdheid maar is ervan overtuigd dat het veilig kan. "Wij in Vlaanderen staan er wereldwijd voor bekend om topfestivals veilig te organiseren. Toen er terreurdreiging was, hebben we ook niet erg veel moeten veranderen."

Wij in Vlaanderen staan er wereldwijd voor bekend om topfestivals veilig te organiseren

Bertrand Flamang, organisator Jazz Middelheim

Flamang stelt veel vertrouwen in de vaccinatiecampagne. "De vaccinatiegraad waarover men praat voor juli en augustus bij ons ligt hoger dan de huidige vaccinatiegraad in Israel, waar men al een groepsimmuniteit vaststelt. Als het vaccinatietempo kan doorgaan zoals gepland, denk ik dat we zonder gevaar en zonder bezwaar, en met grote opluchting en vreugde met elkaar zullen mogen dansen en een pint drinken op onze festivals."

Als het van Flamang afhangt, zal het festival ook niet veel verschillen van de vorige edities. "We hebben een fantastisch programma klaarstaan met een aantal internationale toppers. Mensen die al aangegeven hebben dat ze gevaccineerd zijn, of mensen die uit de ons omringende landen komen."

We staan klaar om uit de startblokken te schieten

Bertrand Flamang, organisator Jazz Middelheim

De festivals zullen mogelijk wel rekening moeten houden met strenge voorwaarden, waaronder een coronapaspoort of sneltesten. "We staan klaar om uit de startblokken te schieten", zegt Flamang, "maar we wachten op de voorwaarden waaraan we moeten voldoen. Nu is het aan onze sector om flexibel te zijn. Laten we nu toch vooral het halfvolle glas zien, eerder dan het halflege."

De zomerfestivals staan morgen op de agenda van het Overlegcomité. 

Meest gelezen