Brussel Mobiliteit

Sainctelettebrug in Brussel blijft nog zeker een week deels gesloten na brand

Na de brand van afgelopen vrijdag blijft de Sainctelettebrug in Brussel zeker nog tot eind deze week gesloten in de richting van Koekelberg. Het autoverkeer moet omrijden, fietsers en voetgangers kunnen de brug richting centrum  gebruiken.

Het was een ongewone brand, afgelopen vrijdag. Rond de middag hadden kabels vuur gevat in een kabelgoot onder de Sainctelettebrug, richting Koekelberg. Het kostte de brandweer veel moeite om het vuur geblust te krijgen. Dat lukte uiteindelijk tegen de avond door het gebruik van blusschuim. 

brandweer Brussel

Na afloop van de interventie van de brandweer werd de noordelijke brug, richting Koekelberg, gesloten voor het autoverkeer. Brussel Mobiliteit wil nu eerst uitzoeken of de brand geen gevolgen heeft voor de stabiliteit van het bouwwerk. "Dat gaan we nu eerst onderzoeken. We verwachten het rapport van de ingenieurs tegen het einde van deze week", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. 

In afwachting moet het autoverkeer dus omrijden en via andere bruggen het kanaal oversteken. Voor het verkeer vanuit Koekelberg richting centrum is er geen probleem, dat rijdt over de zuidelijke brug. Fietsers en voetgangers kunnen ook die zuidelijke brug gebruiken.

(Op de luchtfoto hieronder wordt aangegeven welk deel van de brug voorlopig afgesloten is voor het autoverkeer) 

Brussel Mobiliteit

Meest gelezen