James Arthur Photography

Scholen in Zwevegem en Hooglede dicht na coronabesmettingen

Basisschool De Mozaïek in Sleihage, bij Hooglede, is niet opengegaan vandaag nadat dit weekend een aantal leerkrachten en leerlingen positief hebben getest op corona. Ook in Zwevegem en deelgemeente Moen moeten een 350-tal leerlingen thuis blijven nadat er corona is vastgesteld. 

Vanaf vandaag mogen kinderen en jongeren weer voltijds les volgen op school, in principe toch. Want in een aantal scholen in onze provincie blijven ze voorlopig nog, noodgedwongen, online les geven of gaan de lessen zelfs helemaal niet door. Dat is onder meer het geval in basisschool De Mozaïek in Sleihage. Afgelopen weekend testten 4 leerkrachten en een 10-tal leerlingen positief op corona. En dat aantal kan nog oplopen want er worden nog andere leerlingen en leerkrachten getest. Daarom blijft de school voorlopig dicht. Directeur Andy Vermeulen: "Wij hebben zaterdag heel snel de beslissing genomen om de school te sluiten. Wij hopen dat we volgende week maandag kunnen heropenen, maar dat zal afhangen van de verdere testresultaten."

1 positieve test, toch hele school dicht

In de gemeenteschool van Zwevegem bleven er vanmorgen 3 peuter- en kleuterklassen dicht van de vestigingen Kouter en Knokke. De Vrije Basisschool in deelgemeente Moen bleef zelfs volledig dicht. Onderwijsschepen Isabelle Degezelle: "In de Vrije Basisschool testte er maar 1 iemand positief, maar op basis van de risicocontacten heeft het CLB beslist om de hele school dicht te houden."

Meest gelezen