Stagiair (18) overleden na elektrocutie in chocoladebedrijf in Veurne

In chocoladebedrijf Baronie in de industriezone in Veurne is een 18-jarige stagiair overleden bij een arbeidsongeval. Volgens de hulpdiensten is de jongeman omgekomen door elektrocutie. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar alle hulp kwam te laat. 

"Een 18-jarige jongeman uit Koksijde die momenteel aan de slag is als stagiair in het bedrijf had de opdracht gekregen om werken uit te voeren in een elektriciteitscabine", zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. "Tijdens die werken moet er iets fout gelopen zijn en werd de jongen geëlektrocuteerd."

"Een ambulance en een MUG-dienst kwamen ter plaatse maar alle hulp voor de jongen kwam te laat", zegt Fonteyne voorts. "Het parket werd verwittigd en de plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook het arbeidsauditoraat werd verwittigd en die zal de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk inschakelen voor het onderzoek."

Een ambulance en een MUG-dienst kwamen ter plaatse maar alle hulp voor de jongen kwam te laat

Commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin

Er komt verder onderzoek naar het bijzonder tragisch overlijden waarbij uiteraard onderzocht zal worden of alle veiligheidsvoorschriften werden nageleefd en of de jongen er als stagiair alleen mocht werken. Na het dodelijke arbeidsongeval waren heel wat arbeiders in shock. Het bedrijf en de politie zorgden voor gepaste begeleiding voor hen.

Lees voort onder de foto:

De jongen studeerde elektromechanica in t’Saam campus Cardijn in Diksmuide, vroeger bekend als het VTI in Diksmuide. Net morgen zouden de leerlingen van de derde graad die de richtingen elektriciteit volgen, een studiereis hebben. De school heeft alle leerlingen op de hoogte gebracht dat die niet doorgaat. Wellicht zullen de leerlingen opvang krijgen in school.

In het chocoladebedrijf Baronie in Veurne worden verschillende chocoladeproducten gemaakt: van tabletten en pralines tot truffels. Het bekendste merk is chocolade Jacques. Baronie is een internationale speler met bijna 2.000 werknemers en heeft naast de vestiging in Veurne ook afdelingen in Nederland en Duitsland. 

Meest gelezen