Willy Sommers geeft eerste optreden sinds coronacrisis bij serviceflats in Waarloos: "Eindelijk nog eens plezier!"

Willy Sommers heeft vanmiddag zijn eerste optreden met live publiek gegeven sinds de coronacrisis. Dat gebeurde in de tuin van de assistentiewoningen van 't Hof van Waerloos in Waarloos (Kontich). Alle bewoners zijn nu gevaccineerd. Dat konden ze vieren met een concert in openlucht, omdat ze net niet met 50 zijn. 

Sinds kort zijn alle bewoners van de serviceflats 't Hof van Waerloos in Waarloos (Kontich) gevaccineerd tegen corona. Daarom organiseerden ze vandaag een klein, coronaproof evenement. De bewoners zijn net niet met 50 en dat is het maximale aantal mensen dat momenteel aanwezig mag zijn bij een cultureel evenement in openlucht. 

Het was voor de populaire Vlaamse zanger Willy Sommers ook meteen het eerste optreden voor een live publiek sinds de coronacrisis. 

Hij kan hier ook komen wonen. Dan kan hij elke week voor ons zingen

Imelda, bewoner 't Hof van Waerloos

"Het was veel te lang geleden dat we nog zo'n plezier konden maken", zegt Imelda, een van de bewoonster. Zij stak enthousiast de handen in de lucht, toen Willy vroeg wie al zijn liedjes kent. "Ah ja, natuurlijk, dat is onze generatie. Al begin ik ze stilaan dooreen te slaan, want het zijn er veel." Wanneer aangehaald wordt dat Willy ook al 68 is, begint ze te dromen: "Hij kan hier ook komen wonen! Dan kan hij elke week voor ons zingen", lacht ze ondeugend.

Meest gelezen