Google Street View

22 bewoners in woonzorgcentrum Deurne besmet met Braziliaanse variant coronavirus

In woonzorgcentrum Boterlaarhof in Deurne is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. 22 bewoners zijn er besmet met de Braziliaanse variant van het virus. Enkelen van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Alle personeelsleden worden vandaag en morgen getest. 

In woonzorgcentrum Boterlaarhof in Deurne zijn 22 van de 103 bewoners positief getest op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Een paar van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, en de andere besmette bewoners zijn tijdelijk verhuisd naar een quarantaine-afdeling in het woonzorgcentrum. Vandaag en morgen worden alle personeelsleden getest.  

In een mail naar de familieleden laat het woonzorgcentrum weten ontgoocheld te zijn dat het virus toch is binnengeslopen, na 13 maanden zonder uitbraken. Het laat ook weten dat de oorzaak van de uitbraak nog niet bekend is.  Dat meerdere personen bijna op hetzelfde moment positief testen, roept bij hen vragen op.

Grote uitbraak

Volgens Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat het om één van de grotere uitbraken sinds de vaccinaties in de woonzorgcentra. Enkele keren per week komt het nog voor dat er besmettingen opduiken in de woonzorgcentra, maar daarbij gaat het telkens om kleinere uitbraken.

Meest gelezen