Radio 2

Bioscoop "Beverly Screens" in Knokke-Heist stopt ermee na 33 jaar

Na 33 jaar valt het doek voor cinema "Beverly Screens" in Knokke-Heist. Corona was de finale doodsteek, maar het ging al een tijdje minder goed door de concurrentie van streamingdiensten zoals Netflix of Disney+.

Steeds betere televisietoestellen, met scherp beeld en goed geluid, en het succes van streamingdiensten maken dat meer en meer mensen thuis naar films kijken. Dat is uiteraard een streep door de rekening van de bioscopen. Vooral de kleinere complexen zien af van de concurrentiestrijd. Voor de familie Noseda gaat het zelfs zo ver dat ze nu, na 25 jaar uitbating, besloten hebben om hun zaak te sluiten. "De gouden jaren waren al een tijd voorbij", zegt John Noseda. "We dachten er al langer aan om te stoppen, maar corona heeft alles in een stroomversnelling gebracht. Eigenlijk liggen we al stil van bij het begin van de pandemie. Er mocht tussen de 2 lockdowns door wel wat volk komen, maar in die periode werden alle grote releases uitgesteld, waardoor we het met B-films of oudere films moesten doen. En dat was niet zeer motiverend."

We gaan het missen, maar het is vooral met een grote glimlach dat we terugblikken op 25 jaar uitbating 

Uitbater John Noseda

Privé-vertoning voor Jean-Claude Van Damme

Toch is het vooral met positieve gevoelens dat de Nosedas een punt zetten achter "Beverly Screens". "Mijn ouders hebben dit ruim 25 jaar gedaan, bijna 7 op 7, ze hebben wat rust verdiend", zegt John. "Ook de rest van de familie ziet vooral nieuwe uitdagingen en kansen. Natuurlijk zullen we de bioscoop missen. Maar er zijn ook wel een hoop goede herinneringen, zoals die keer dat we als klein bioscoopje zijn uitgeroepen tot de beste cinema van het land. Ik zal ook nooit de privévoorstelling vergeten die we gedaan hebben voor de familie van Jean-Claude Van Damme. Die is hier toen gekomen met zijn ouders, zijn kinderen en zijn vrouw. Het is echt wel met veel plezier en een grote glimlach dat we terugkijken op al die jaren dat we de bioscoop als gezin hebben uitgebaat." 

Meest gelezen