Het testcentrum bij het ziekenhuis van Geel

Crisisoverleg in Geel: opvallend veel bijkomende besmettingen 

In Geel is er gisterenavond crisisoverleg geweest, omdat daar vorige week gemiddeld zo'n 20 coronabesmettingen per dag bijkwamen. Dat is het hoogste aantal in de regio. Er ligt een afdeling van een slachthuis stil en er zitten ook minstens zeven klassen van scholen in quarantaine. De burgemeester vermoedt dat mensen de coronaregels minder goed naleven, nu de vaccinaties goed op gang komen. Het testcentrum bij het ziekenhuis zal al meer open zijn. 

In een slachthuis in Geel testten 13 personeelsleden positief. Daar ligt nu een afdeling stil. Ook in een ander bedrijf raakten 7 mensen besmet. In verschillende basisscholen en één secundaire school in Geel zitten minstens zeven klassen in quarantaine. 

"Ik vermoed dat een aantal mensen de maatregelen wat nonchalanter toepassen", zegt burgemeester Vera Celis (N-VA) op Radio 2 Antwerpen. "Er worden ook wel eens feestjes gevierd, moederdag bijvoorbeeld. De terrassen zijn ook opengegaan. Al hebben we de resultaten daar nu nog niet van gezien."

Testcentrum meer open

Als reden daarvoor wijst ze naar de vaccinaties: "Men denkt natuurlijk dat wanneer men één of zelfs al twee vaccinaties heeft gekregen, dat er nog weinig kan gebeuren. Maar dat kan een serieuze misrekening zijn."

De burgemeester vraagt haar inwoners dan ook om consequent de regels te blijven toepassen. De openingsuren van het testcentrum aan het ziekenhuis zijn intussen al uitgebreid.

Meest gelezen