Darts boomt: "Veel oude spelers halen hun dartsbord weer uit de kelder"

Darts boomt in ons land dankzij het succes van de Antwerpse dartskampioen Dancing Dimi, maar ook door de coronacrisis. Limburgse dartshops doen gouden zaken. "Ik had me voorbereid, maar blijkbaar niet voldoende", klinkt het bij Nele Hopstaken van "Dartsplekje bij Nele" in Zonhoven. 

De dartssport is razend populair en dat is ook te merken bij de Limburgse dartshops. Die doen namelijk gouden zaken, blijkt uit een rondvraag van Het Belang van Limburg. Nele Hopstaken van "Dartsplekje bij Nele" in Zonhoven bevestigde dat bij Radio 2 Limburg. Sinds half december, na de eerste dartsuitzending op VTM, is de verkoop ontploft. "Het was wel even schrikken", vertelt Hopstaken. "Ik had me voorbereid, maar blijkbaar niet voldoende. De Brexit heeft redelijk wat moeilijkheden met zich meegebracht, omdat veel vanuit Engeland komt. Darts is daar een populaire sport. Ondertussen zijn die problemen wel van de baan en kunnen we al onze klanten helpen."

Er zijn veel nieuwe dartsspelers bijgekomen de laatste tijd, maar ook oude spelers pikken de draad weer op. "Ze halen hun dartsbord weer uit de kelder", lacht Hopstaken. 

Pïjlen gaan 27 jaar mee

Starters vragen zich vaak af welke pijlen, borden en accessoires ze het best kunnen gebruiken. "Er bestaan verschillende soorten pijlen qua gewicht, grip en vorm", legt Hopstaken uit. "Voor een goed bord en een setje pijlen ben je zo'n honderd euro kwijt. De pijlen kan je wel goed bewaren, ik heb de mijne ondertussen al 27 jaar."

Of het een tijdelijke rage is, zal afwachten zijn. "Je zal altijd mensen hebben die ermee zullen stoppen en het erna weer oppikken", zegt Hopstaken. "Het voordeel is wel dat je het zowel in de winter als in de zomer kan spelen."

Meest gelezen