Gentse student-ondernemer valt in de prijzen met doe-het-zelf pakketten om zwembad te bouwen

Sim Vanlangenhove is de beste student-ondernemer van Gent. Vanlangenhove studeert geneeskunde aan de universiteit en startte tijdens de lockdown met het bedrijfje “Simpools”. Het levert zelfbouwpakketten om zwembaden te bouwen. "Een modern zwembad hoeft niet duur te zijn", klinkt het.

De coronacrisis heeft hier en daar ook voor de nodige creativiteit gezorgd. Zo ook bij student-ondernemer Sim Vanlangenhove uit Gent. Tijdens de lockdown kreeg hij 9 maanden geleden het idee om iets te gaan doen met zwembaden. Hij startte zelf met experimenteren in de eigen tuin, met zijn vader. “We bedachten een concept met een bovengronds opzetzwembad. Meestal zijn dat niet zo mooie zwembaden maar ik heb er een heel frame rond gebouwd waardoor er meteen ook een terras bij zit. Dat ziet er een pak beter uit en is ook betaalbaarder.” 

We leveren nu ook zelfbouwpakketten om het goedkoper te maken
Sim Langenhove, student-ondernemer

Het standaardmodel bij “Simpools” kost 6.999 euro. Dat is nog altijd een smak geld. “Maar het is veel goedkoper dan de inbouwzwembaden die al vlug verschillende tienduizenden euro’s kosten.” Het bedrijf van Vanlangenhove levert de zwembaden als zelfbouwpakket. “Zo kan je het gewoon zelf in de tuin bouwen en bespaar je op installatiekosten.” Volgens Vanlangenhove kun je op amper twee dagen tijd al een gebruiksklaar zwembad zetten met zijn pakket.

Geen handige harry

Vanlangenhove is geen handige harry. “Zonder de hulp van mijn vader had ik dit niet kunnen uitwerken. Intussen laat ik me omringen door een professioneel team. Laten we zeggen dat mijn doorzettingsvermogen groter was dan mijn handigheid”, lacht de student-ondernemer. “Simpools”’ leverde intussen al 7 zwembaden. Het bedrijf draait amper 9 maanden na de opstart al een omzet van 150.000 euro. 

Meest gelezen