Het ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde wil rookvrij ziekenhuis worden

Het Jan Portaels-ziekenhuis in Vilvoorde wil op termijn een rookvrij ziekenhuis worden. Het volgt een rookvrije oproep van 12 andere ziekenhuizen.  Bedoeling is dat er niet meer gerookt wordt aan de ingang of andere zichtbare plaatsen. Er komt ook een beperking van het aantal rookruimtes voor personeelsleden.

"Vorige week lanceerden 12 Vlaamse ziekenhuizen een opvallende rookvrije oproep en daarop zouden we in het Jan Portaels-ziekenhuis van Vilvoorde graag op inspelen", zegt woordvoerster Helena Polfliet. "Die oproep past in het project rookvrije zorg. Dat wil zeggen dat de rokers vanaf het najaar enkel buiten de campus hun sigaret nog kunnen roken en dat de rookruimte niet meer aan de ingang in het zicht van onze patiënten en bezoekers staat", zegt Henena Polfliet nog. 

Rookstopcursussen

"Ook voor het personeel zal er nog maar één rookruimte overblijven om zo op termijn te evolueren naar een rookvrij ziekenhuis", voegt Helena Polfliet eraan toe. "Deze maatregel gaat onmiddellijk in. Daarnaast zal er ook verder nagedacht worden over een aanbod rookstopcursussen voor onze medewerkers die toch wel de ambassadeurs van ons ziekenhuis zijn.  Het is logisch dat een ziekenhuis dat een gezonde uitstraling wil hebben, deze maatregelen treft", besluit Helena Polfliet van het Jan Portaels-ziekenhuis.

Meest gelezen