schepen Geert Cluckers en schepen Maurits Vande Reyde

Horeca-uitbaters Diest krijgen geld van de stad om artiesten te boeken: "Geen drank zonder klank"

De stad Diest geeft financiële steun aan horecazaken die een muzikant willen boeken voor een optreden op hun terras. "Geen drank zonder klank", vindt het gemeentebestuur. Maar het moet wel een artiest zijn die een band heeft met Diest. Op die manier worden zowel de horeca als de lokale artiesten gesteund. 

Een terrasje doen wordt nog plezanter als er live muziek gespeeld wordt, vindt het gemeentebestuur van Diest. Daarom kan elke horeca-uitbater in het centrum en in de deelgemeenten financiële steun krijgen als die een muzikant wil boeken voor een optreden. 

“Naast de lokale middenstand hebben ook onze artiesten enorm geleden", vertelt schepen van cultuur Geert Cluckers. "We willen hen met dit project een stevige duw in de rug geven. Laat Diest weer een bruisende stad zijn." In totaal maakt Diest 5.250 euro vrij om 35 optredens te ondersteunen. Horecazaken krijgen 150 euro per optreden, maar de subsidie kan maximaal twee keer aangevraagd worden. 

In Diest heb je beginnende bands die maar al te graag in een café komen spelen
schepen Maurits Vande Reyde

De artiesten moeten wel een band hebben met Diest, op die manier wil de stad lokaal talent steunen. “In Diest vind je nog van die beginnende bands die maar al te graag in een café komen spelen", zegt schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde. "Ik heb zelf trouwens al beloofd mijn gitaar boven te halen van zodra het normale leven is teruggekeerd. Al zal ik het misschien bij het voorprogramma houden want ik wil de klanten niet wegjagen.”

Van 1 juni tot en met 30 september kunnen horecazaken van Diest een beroep doen op financiële steun van de stad. Bij het cultuurcentrum en bij de cultuur- en jeugddienst ligt een lijst met lokale muzikanten.

Meest gelezen