Ieper plaatst extra tafels in uitgaansbuurt om cafébezoekers veiliger op te vangen

Het was afgelopen weekend druk op de vis- en kiekenmarkt, de populairste uitgaansbuurten van Ieper. Het was eigenlijk zelfs te druk. De cafés konden de grote toestroom van jongeren niet meer aan. De stad neemt nu een opvallende beslissing en gaat net meer tafels zetten. Ze hoopt de bezoekers zo gestructureerder en dus veiliger te kunnen opvangen. 

Het was op de koppen lopen afgelopen weekend in de uitgaansbuurt van Ieper. Eén uitbater deed zijn zaak zelfs al wat vroeger dicht omdat hij de toestroom niet aankon. Eventjes werd er geopperd om het plein af te sluiten bij te grote drukte, maar dat gebeurt voorlopig niet. In de plaats zijn het stadsbestuur en de café-uitbaters overeengekomen om de populaire pleinen beter in te richten, met extra tafels en krijtcirkels waar bubbels van maximaal 10 mensen zijn toegelaten. De bedoeling is meer duidelijkheid te creëren. Het zal het ook gemakkelijker maken voor stewards en voor de politie om mensen aan te spreken wanneer ze zich niet correct aan de regels houden. 

In Poperinge net minder tafels

De beslissing van Ieper is nog zo opvallend omdat Poperinge, dat gelijkaardige problemen had, het net omgekeerd aanpakt. Daar zullen er net minder tafels mogen staan aan het jeugdhuis. Verschillende jongeren maakten het te bont, door te weigeren hun mondmasker aan te doen, maar ook met eten te gooien,  materiaal te vernielen en zeer onrespectvol te zijn tegenover de vrijwilligers. 

Meest gelezen