ROBIN UTRECHT

6 gevallen van Indiase variant van het coronavirus in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen is voor het eerst de Indiase variant van het coronavirus vastgesteld. In totaal gaat het om 6 gevallen in Oostende, Nieuwpoort, Knokke-Heist en Brugge.

De Indiase variant van het coronavirus dook afgelopen weekend in ons land op in Borsbeek, in de provincie Antwerpen. Bij de bewoners en het personeel van een woonzorgcentrum werden 5 besmettingen vastgesteld. Eén van de patiënten, een bewoner die volledig gevaccineerd was, is overleden. 

Gisteren raakte bekend dat de Indiase variant wellicht wijder verspreid is dan we denken. Uit een steekproef bleek dat er nog 19 gevallen zijn in ons land, in Antwerpen en Brussel. Nu dus ook voor het eerst in West-Vlaanderen. 

Besmet op reis

Een familie uit Oostende raakte besmet op reis, in India. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD). "Het gezin is al een tijdje terug uit India", zegt Tommelein. "Ze hadden symptomen en zijn meteen in quarantaine gegaan. Gisteren kregen we de bevestiging dat het om de Indiase variant gaat. Het gezin zit al de hele tijd in quarantaine en is dus met niemand in contact gekomen."

Het gezin is bij thuiskomst meteen in quarantaine gegaan

Burgemeester Bart Tommelein

Ook in Nieuwpoort is er een geval van de Indiase coronabesmetting. Het gaat om de vrouw van een Nepalees gezin dat een nachtwinkel heeft in Nieuwpoort. De vrouw is een tijd geleden naar Nepal gereisd en is teruggekeerd met de besmetting. 

Ze was erg ziek en moest naar het ziekenhuis. Haar man is negatief getest. De kinderen zijn al 2 maanden niet meer naar school geweest in Nieuwpoort. Voor alle zekerheid heeft burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) de nachtwinkel gesloten.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt nog 4 andere gevallen van de Indiase variant in West-Vlaanderen: 2 in Brugge en 2 in Knokke-Heist. De besmetting in Brugge is vastgesteld bij mensen met een etnische achtergrond uit de regio Nepal-Pakistan.

Meest gelezen