Jeroen Meus en burgemeester Ridouani steunen broodzakkenactie Home-Start Domo Leuven

Als je naar de bakker gaat, bestaat de kans dat je je brood meekrijgt in een zak van Home-Start Domo Leuven. Deze vzw zet zich in tegen kinderarmoede. Deze actie wordt onder meer ondersteund door TV-kok Jeroen Meus en Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).

Deze broodzakkenactie is een initiatief van Home-Start Vlaanderen en in Leuven wordt deze actie gevoerd door de afdeling Home-Start Domo Leuven.  TV-kok Jeroen Meus, bekend van het Eén-programma Dagelijkse Kost en burgemeester Mohamed Ridouani van Leuven hebben hun schouders mee onder de actie gezet. "Wij zijn een vzw die vrijwilligers inzet bij gezinnen met kinderen tot 12 jaar die leven in kwetsbare omstandigheden", zegt Hanne Gijbels van Home-Start Domo Leuven.  "Wij ondersteunen hen bij administratie, wij doen uitstapjes, helpen hen bij schoolse activiteiten en proberen hen zo meer kansen te geven in de strijd tegen kinderarmoede", zegt Hanne nog.

Zoektocht naar vrijwilligers

"Met deze broodzakkenactie willen we onze werking onder de aandacht brengen en zijn we ook op zoek naar extra vrijwilligers", voegt Hanne Gijbels er aan toe. "We hebben verschillende bakkers in het Leuvense gecontacteerd met de vraag of zij de komende weken onze broodzakken willen verdelen en daar is wel wat respons op gekomen. Om deze actie nog wat meer ruchtbaarheid te geven, hebben we ook enkele bekende Leuvenaars aangesproken. Jeroen Meus en Mohamed Ridouani wilden graag op de foto met onze broodzak om zo de actie wat meer in de kijker te zetten. Zij dragen onze organisatie een warm hart toe en wilden zich graag engageren", besluit Hanne Gijbels van Home-Start Domo Leuven.

Meest gelezen