Radio 2

Jongeman uit Wevelgem lag 22 dagen in coma na coronabesmetting: "Zonder het zorgpersoneel was ik nu niet aan het bellen met jou"

Geoffrey Verhaeghe uit Wevelgem belandde begin vorige maand in het ziekenhuis nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Hij lag 22 dagen in coma. Nu revalideert hij thuis verder, in een rolstoel: "Het is mentaal moeilijk om voor alles hulp te moeten vragen, maar ik ben zo blij dat ik er nog ben."

Geoffrey Verhaeghe uit Wevelgem is net 24 en raakte in maart besmet met corona. In het begin voelde hij zich enkel wat grieperig, maar zijn toestand werd steeds slechter. "Op een bepaald moment kon ik de trap niet meer op, ik was volledig buiten adem", vertelt Geoffrey op Radio 2. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis van Kortrijk en werd al snel overgebracht naar het UZ van Leuven. Daar werd hij in coma gebracht en lag hij 22 dagen lang aan de hartlongmachine.

Leven hing aan zijden draadje

Toen ik in coma werd gebracht, waren de dokters nog positief. Maar toen ik sliep, ben ik nog heel erg verzwakt. "Voor mijn familie was het een verschrikkelijke periode. De dokters gaven me één kans op twee om erdoor te komen." 

Geoffrey herstelt nu thuis verder en heeft nog een lange revalidatie te gaan. Hij moet opnieuw leren stappen en heeft dus voor alles hulp nodig. Dat valt hem zwaar. "Het is mentaal moeilijk om voor alles hulp te moeten vragen. Om de trap op te gaan, om mijn veters te strikken, ... maar ik ben zo blij dat ik er nog ben. Ik ben het zorgpersoneel van het ziekenhuis van Kortrijk en Leuven zo dankbaar. Zonder hen was ik nu niet aan het bellen met jou", vertelt hij op Radio 2 West-Vlaanderen. 

Het is lastig om voortdurend hulp te moeten vragen, maar ik ben zo blij dat ik nog leef

Geoffrey Verhaeghe

Bloedstaal naar Amerika

Hoe het komt dat het virus Geoffrey zo hard treft, is nog een raadsel. Geoffrey is amper 24 en heeft geen onderliggende gezondheidsproblemen. Hij is lichtjes zwaarlijvig, maar dat kan volgens de dokters het probleem niet zijn. Zijn bloed wordt in Amerika nu verder onderzocht. 
Geoffrey hoopt tegen het einde van de zomer opnieuw de oude te zijn.

Meest gelezen