Zeverrock

Zeverrock uitgesteld naar 13 en 14 augustus: "De goesting is zeer groot"  

Vanmiddag maakte het Overlegcomité bekend dat evenementen buiten met meer dan 5.000 mensen vanaf midden augustus toegelaten zijn. Ook muziekfestival Zeverrock in De Pinte kan, mits enkele aanpassingen, doorgaan in het weekend van 13 en 14 augustus. "Ik weet niet hoe het juist zal lopen, maar de extra inspanningen zijn geen probleem voor ons bestuur", vertelt Geert Boone, oprichter van Zeverrock. 

Met de geplande coronaversoepelingen in de zomer kan muziekfestival Zeverrock in De Pinte doorgaan. Normaal stond het festival gepland in het weekend van 3 en 4 augustus, maar het voorstel om de datum een week naar achter te schuiven lag al even op tafel. "We hadden enkele dagen geleden voor onszelf al uitgemaakt dat we het festival een weekend gingen uitstellen", legt Geert Boone, oprichter van Zeverrock, uit. 

De goesting is zo groot, niet alleen bij ons, maar ook bij leveranciers en bezoekers

Geert Boone, oprichter Zeverrock

Infrastructuur omgooien

Afhankelijk van een eventueel draaiboek van de overheid, zal Zeverrock hun normale opbouw moeten aanpassen en extra controles uitvoeren. Om alles te handhaven zal de organisatie een tandje hoger moeten schakelen. "We hadden al onderling besproken met het bestuur dat als er een versie van Zeverrock zou komen met een testdorp of met enkel online ticketverkoop, wij ons zeker daarin kunnen vinden", geeft Boone mee.  "Onze organisatie is, met vier nieuwe bestuursleden, klaar om alles op te volgen en veilig uit te voeren."

Zeverrock bestaat al 28 jaar en doorheen de jaren is er al veel veranderd, ook dit zal ons wel lukken

Geert Boone, oprichter Zeverrock

Kort dag

De organisatie van de bijkomende beperkingen lijkt voor Boone haalbaar, maar om artiesten en groepen vast te leggen is het kort dag. “Normaal beginnen wij aan onze boekingen rond Nieuwjaar, maar dat is nu niet zo", zegt Boone. "Ik denk wel dat de artiesten flexibel zullen zijn, want velen hebben een jaar niet gespeeld en de zin zal groot zijn.” Toch zal het nog spannend worden om alles op tijd te kunnen regelen. 

kasto80

Meest gelezen