Radio 2

Het lek in het openluchtzwembad van Diest is gevonden

Het zwembad van provinciedomein De Halve Maan in Diest is al enkele dagen dicht door een lek dat moeilijk gelokaliseerd kon worden. Maar vanmiddag is het lek gevonden en dus kan de aannemer beginnen met herstellingswerken.  

Gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant en verantwoordelijke van het provinciedomein De Halve Maan Ann Schevenels (Open VLD) is blij dat het lek in het zwembad eindelijk gevonden is: "De aannemer heeft vanmiddag het lek kunnen lokaliseren. En dan komt nu de volgende fase: de herstelling, en dan moet ook het water nog aangevuld worden. Pas dan kunnen we het zwembad opnieuw openen. De aannemer zal ons morgen meer kunnen vertellen over de duur van de herstellingswerken."

Speld in een hooiberg

Het heeft even geduurd voor het lek gelokaliseerd kon worden. "Dat was niet evident want de leidingen zitten in beton en dus moesten die stelselmatig opengelegd worden", zegt Ann Schevenels. "Op een bepaald moment leek het een speld in een hooiberg die we moesten zoeken, maar  het is gelukkig goed afgelopen."

Door het lek is het waterpeil in het zwembad met 40 cm verlaagd. Na het dichten van het lek, moet het water weer op de normale hoogte worden gebracht. Pas na een test van het hele systeem, kan het zwembad weer opengaan. 

Facebook Halve Maan

Meest gelezen