Paardensteakrestaurant De Kuiper in Vilvoorde: "Wij hebben geen plaats voor een terras."

Bij het bekende paardensteakrestaurant de Kuiper zijn ze blij dat de horeca vanaf 9 juni ook binnen weer open mag. Het restaurant heeft te weinig plaats voor een terras op straat. Uitbaatster Lieve  is de voorbije maanden dan maar bijles wiskunde gaan geven. Daarnaast hebben ze  een tijdelijke wijnwinkel geopend. Maar nu is het tijd om alles klaar te maken tegen 9 juni.

Bij restaurant De Kuiper in Vilvoorde worden al enkele maanden geen paardensteaks, verse frietjes en sla geserveerd. Ook nu met de heropening van de terrassen bleef het restaurant dicht. Uitbaatster Lieve Gewillig is blij dat ze toch weer kunnen openen: "We baten het restaurant al dertig jaar uit, dit is ons leven, het voelt eigenlijk niet aan als werken. We hebben ons ook omringd met een goede ploeg. Ik heb een verleden als wiskundige en ben nu bijles wiskunde gaan geven. Dat ga ik trouwens blijven doen. "

Eigenlijk zijn we blij dat het pas 9 juni is want heropstarten vraagt wel wat. Alles moet gepoetst worden en alles moet aangevuld worden, we hebben niets meer in de koeling

Lieve Gewillig, restaurant De Kuiper Vilvoorde

Toch bleven ze ook de voorbije maanden niet bij de pakken zitten in het bekend paardensteakrestaurant. Zo is De Kuiper ook erg bekend om zijn wijnen, dat werd dan een tijdelijke wijnwinkel. Vanaf 9 juni is het weer verse frietjes, sla aan tafel opgewerkt en paardensteak of steak tartaar aan tafeltjes met geruite tafeldoekjes. Vilvoorde is bekend om zijn paardenvlees. "Dat komt door het industriële verleden van de stad, arbeiders hadden geen geld voor een eigen varken of runderen. Er waren wel veel paarden om de boten langs het kanaal te trekken. Die werden dan op het einde van hun leven geslacht als 'armemenseneten'." vertelde Lieve Gewillig op Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel. Beluister hieronder het gesprekje.

Meest gelezen