Sint-Jozefziekenhuis in Malle krijgt een nieuwe naam: stap binnen in het AZ Voorkempen

Het Sint-Jozefziekenhuis in Malle heet vanaf nu AZ Voorkempen. Die naamsverandering komt doordat het ziekenhuis het afgelopen coronajaar veel nauwer samenwerkte met de eerstelijnszone Voorkempen in de regio. “Met deze naamswijziging willen wij onze regionale vlag planten”, zegt algemeen directeur Koen Vancraeynest. Voor de patiënten verandert er niets.

Wie het Sint-Jozefziekenhuis in Malle bezoekt, zegt vanaf nu beter AZ Voorkempen. Die naam past bij de missie van het ziekenhuis om de komende jaren nog groter te worden in de regio. Het ziekenhuis werkte ook al nauwer samen met regionale dienstverleners zoals de politiezone, huisartsenwachtpost en eerstelijnszone Voorkempen. “Door verder te investeren in een nauwere samenwerking in de regio wordt zowel de individuele zorg als de hele zorgketen naar een hoger niveau getild", zegt algemeen directeur Koen Vancraeynest. 

Nieuw logo

Bij de naamsverandering hoort ook een nieuw logo. Het symbool toont twee vruchtjes van de esdoorn, ook wel helikoptertjes genoemd. De esdoornvleugeltjes vormen samen een beschermend dak. “We willen dat elke patiënt zich thuis voelt", klinkt het. De nieuwe kleuren in het logo verwijzen trouwens naar Helix, het ziekenhuisnetwerk waartoe het ziekenhuis behoort samen met UZA, AZ Klina, AZ Monica en AZ Rivierenland.

Meest gelezen