Treinverkeer rond Leuven komt weer op gang na zware storing door beschadigde stroomkabels

Het treinverkeer rond Leuven komt langzaam weer op gang na een zware storing vanavond, meldt spoorwegbeheerder Infrabel. Bij werkzaamheden zijn ondergrondse stroomkabels beschadigd die seinen en wissels bedienen. Daardoor ontstonden zware beperkingen op de lijn Brussel-Leuven-Luik, en op de verbindingen Leuven-Aarschot en Leuven-Ottignies. Alle lijnen zijn sinds halfnegen opnieuw beschikbaar, waardoor het treinverkeer geleidelijk weer normaal moet worden. 

Het treinverkeer rond Leuven komt geleidelijk weer op gang, na een zware storing eerder op de avond. Bij werkzaamheden in Leuven zijn deze namiddag rond kwart over vijf ondergrondse stroomkabels geraakt die wissels en seinen bedienen. 

Dat veroorzaakte zware beperkingen op de lijn Brussel-Leuven-Luik, en op de verbindingen Leuven-Aarschot en Leuven-Ottignies. Na  herstellingswerken zijn alle lijnen op dit moment opnieuw beschikbaar, laat Infrabel weten. 

Het treinverkeer komt dus weer op gang, maar voorlopig nog met veel vertragingen. Die zouden tegen vannacht weggewerkt moeten zijn.  

Morgenvroeg zou het treinverkeer weer volledig volgens het boekje moeten verlopen.

Reizigers naar Leuven die al een treinticket gekocht hadden konden tussen Brussel-Noord en Leuven opstappen op bussen van De Lijn. Het gevolg was wel overvolle bussen, waardoor afstand houden niet echt mogelijk was.

Katrien Boon

Meest gelezen