Videospeler inladen...

Stad Diest ontslaat personeelslid dat afspraak in vaccinatiecentrum regelde voor kennissen

De stad Diest heeft beslist een personeelslid te ontslaan dat als medewerker in het callcenter van het vaccinatiecentrum voor collega's, vrienden en familieleden onrechtmatig een afspraak had ingeboekt. Dat meldt de stad dinsdagavond in een persbericht. Tegen drie andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek.

De stad had op 4 mei vastgesteld dat er bij enkele personeelsleden onregelmatigheden zijn gebeurd bij de boekingen die zij verricht hebben in het callcenter van het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest. De Algemeen Directeur van de stad stelde onmiddellijk een onderzoek in en het schepencollege werd op de hoogte gebracht. 

Bekijk hieronder de journaalreportage en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

Na een hoorzitting dinsdagavond heeft het schepencollege beslist om met onmiddellijke ingang de arbeidsovereenkomst van een personeelslid stop te zetten door een vertrouwensbreuk en bewezen feiten.  "Als college neem je die beslissing niet zomaar en niet graag, daar zijn uren gesprekken aan vooraf gegaan", zegt burgemeester Christope De Graef (Open Diest). "Het is een heel zware week geweest voor het college en ook voor het betrokken personeelslid, dat begrijpen wij goed, maar deze feiten kunnen voor ons absoluut niet", zegt de burgemeester nog.

Tijdens de eerste procedure is ook een tweede zaak naar boven gekomen, waaruit blijkt dat ook een ander personeelslid een afspraak zou hebben geregeld voor meerdere personen uit professionele en privékring. Vandaag vindt een gelijkaardige hoorzitting plaats met dat tweede personeelslid en vrijdag worden ook in deze zaak beslissingen verwacht.

"De stad Diest verwacht te allen tijde een correcte en integere houding van haar personeelsleden. Dergelijke handelingen staan haaks op de waarden die de stad wil uitdragen", klinkt het in de mededeling.  "Elke inwoner van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem (die allen in het vaccinatiecentrum terechtkunnen, red.) heeft recht op een vaccin. En dit volgens de vastgelegde volgorde van de Vlaamse overheid".

In totaal heeft de stad Diest vijftien onregelmatige boekingen kunnen vaststellen. Door een snel optreden zijn acht reservaties nog geschrapt uit de vaccinatieplanning.

Meest gelezen