Radio 2

Bromfietsster van 19 doodgereden door vrachtwagen in Kaprijke

Een vrouw van 19 uit Watervliet is deze middag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Kaprijke. De vrouw werd op haar scooter gegrepen door een vrachtwagen, die volgens ooggetuigen door het rode verkeerslicht zou gereden zijn. De Expresweg N49 is in de richting van Knokke volledig afgesloten voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur op het kruispunt van de Expresweg (N49) met de Vaartstraat in Kaprijke. Het slachtoffer reed op een scooter en verliet het centrum van Kaprijke. Toen ze een groen verkeerslicht te zien kreeg, stak ze de Expresweg over. Net op dat moment kwam een vrachtwagen aangereden. Volgens ooggetuigen zou die het rode verkeerslicht genegeerd hebben. Het meisje kon geen kant meer op en werd vol aangereden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de jonge vrouw kon geen hulp meer baten. De chauffeur van de vrachtwagen (24) is gearresteerd.

Grote verkeershinder

Door het ongeval is de N49 volledig afgesloten in de richting van Knokke. Het verkeer moet plaatselijk omrijden van aan het kruispunt van de Oosthoek in Oosteeklo, via een parallelweg langs de N49 en het centrum van Kaprijke. Dat veroorzaakt een immens lange file. Een verkeersdeskundige van het parket moet nu ter plaatse komen om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen