Vier meter hoog kunstwerk van rolstoelsymbool in Anderlecht

In het Vijverspark in Anderlecht staat sinds kort een opvallende sculptuur. Het werk is een humoristische versie van het rolstoellogo en maakt deel uit van een project dat mensen met een handicap een zichtbare plaats in de samenleving wil geven. 

Het vier meter hoge beeld maakt deel uit van het project “één gemeente, één sculptuur” van vzw Autonomia. Die zet zich al 32 jaar in voor de integratie van mensen met een handicap, onder andere met dit kunstwerk in Anderlecht. 

"Dit werk herinnert ons aan onze waarden van solidariteit en integratie. Anderlecht engageert zich voor een betere vertegenwoordiging van personen met een handicap in onze gemeente", beklemtoont burgemeester Fabrice Cumps (PS).

Cléon Angelo van vzw Autonomia hoopt alvast dat dit beeld het eerste is van velen: “Sint-Pieters-Woluwe, Stad Brussel en Koekelberg hebben onlangs grote belangstelling getoond voor ons project. Er zullen binnenkort dus nog meer beelden in België worden gemaakt, zodat de gemeenten nog inclusiever worden.” 

Radio 2

Meest gelezen