Stad Leuven

“Leuven Air” strijkt neer op groot grasveld buiten centrum

De stad Leuven lanceert met “Leuven Air” een coronaveilig alternatief voor de evenementen van “Het Groot Verlof”. Er komt een ruim aanbod aan optredens op een bijzondere locatie: een groot omheind grasveld tegenover de kazerne in Heverlee.

De Leuvenaars zullen ook deze zomer opnieuw kunnen genieten van een ruim aanbod aan optredens, maar niet onder de noemer "Groot Verlof" zoals andere jaren, maar onder de noemer "Leuven Air". Ook de locatie is anders, niet langer op de Oude of Grote Markt in het centrum van de stad, maar op een coronaveilig evenementenplein. Dat ligt net buiten het stadscentrum tegenover de kazerne de Hemptinne in Heverlee. 

"Eén van de centrale pleinen van de stad afsluiten om er dan gecontroleerd een beperkt aantal mensen toe te laten, leek ons echt geen goed idee", zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit). “Op een apart afgesloten plein kunnen we immers perfect controleren hoeveel bezoekers er zijn en alles conform de coronaprotocollen organiseren. Zo kunnen we alles opdelen in drie grote delen waar bijvoorbeeld 400 mensen kunnen zitten. We tekenen cirkels of vierkanten op de grond waar de bubbels in kunnen plaatsnemen. Er zal eventueel bediening aan tafel zijn. We zullen alle maatregelen treffen die moeten genomen worden."

(Lees verder onder foto)

Stad Leuven
We kijken allemaal enorm uit naar een zomer vol ontspanning en beleving
Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit)

“Leuven Air” vindt plaats van 1 juli tot 14 augustus, zeven weekends lang zal je kunnen genieten van optredens op het evenementenplein. Onder andere Milow (9 juli) en Zwanger Guy (14 augustus) hebben hun komst al bevestigd. De komende weken zullen er nog meer artiesten bekend gemaakt worden. “Concreet bieden we iedere donderdag, vrijdag en zaterdagavond een concert van topkwaliteit aan. Op deze avonden komt er alvast een pendelbus van Leuven station naar de locatie van Leuven Air”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). De ticketverkoop gaat van start op woensdag 26 mei om 11 uur.  De stad benadrukt dat dit een eenmalig alternatief is voor Het Groot Verlof dat in 2022 weer zal plaatsvinden in het centrum van Leuven. 

Extra activiteiten

Naast Leuven Air vinden er in het centrum en de deelgemeenten heel wat zomerse culturele activiteiten plaats. De Kruidtuin viert haar 200 jaar, de Zomer van Sint-Pieter strijkt neer op verschillende plaatsen, in het stadspark is De Groten Hof opnieuw van de partij en het festival CIRKL sluit de zomer af op het einde van augustus. 

Meest gelezen