Videospeler inladen...

Alleen exacte locatie is onbekend: Op 30 juli houdt zoon van epidemioloog Pierre Van Damme bevrijdingsfeest

Er was al langer sprake van, maar nu is het ook officieel: op vrijdag 30 juli komt er een groot "bevrijdingsfeest." Een van de drijvende krachten is Tom Van Damme (foto boven), zoon van de bekende epidemioloog Pierre Van Damme.  In "De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow" op MNM lichtte hij al een tipje van de sluier op. "Het zal ergens in Vlaams-Brabant georganiseerd worden."

In de oorspronkelijke plannen zou het grote feest eind juni georganiseerd worden, maar daar komt Tom Van Damme dus op terug. "Dat zou misschien toch iets te ambitieus geweest zijn", geeft hij toe op radiozender MNM. "Al zijn we natuurlijk heel blij dat we nu eindelijk een perspectief hebben voor deze zomer."

Welke artiesten komen langs?

Al enkele deelnemers van de Start To DJ-wedstrijd op MNM hebben aangekondigd dat ze zullen deelnemen. "Concreet zullen onder meer 5napback en Arthur Lewis het beste van zichzelf geven", zegt Van Damme.

Hoe kijkt vader Pierre naar die plannen?

Nicolas Maeterlinck

Gisteren heeft Tom zijn plannen afgetoetst bij zijn vader, epidemioloog Pierre Van Damme.  "Hij vindt het allemaal erg spannend", zegt Tom, die er voorts op wijst dat op 11 juli normaal gezien alle volwassenen de kans zullen gekregen hebben om zich al minstens 1 keer te laten vaccineren. "Zij die daar niet op ingaan, dat is natuurlijk hun eigen keuze."

Wáár is dat feestje?

Voorlopig blijft de exacte locatie nog geheim,  "maar wat ik wél al kan vertellen is dat het ergens in Vlaams-Brabant zal zijn", aldus Van Damme die voorts benadrukt dat alles in overleg zal gebeuren met de brandweer en met de lokale overheden. "De veiligheid moet natuurlijk gegarandeerd kunnen worden, want we willen geen toestanden zoals in Brussel."

30 juli heeft voor Tom Van Damme nog een extra betekenis, want hij is jarig die dag. "Al zal ik die verjaardag wellicht pas een dag later kunnen vieren, tijdens de opkuis", besluit hij.

Meest gelezen