Bewel leverde in het eerste kwartaal al 30 % meer maatwerkers aan Limburgse bedrijven

Maatwerkbedrijf Bewel heeft in het eerste kwartaal van 2021 alle records verpulverd. Het plaatste 30% meer maatwerkers dan anders op de werkvloer bij Limburgse bedrijven. Blijkbaar zijn veel bedrijven op zoek naar tijdelljke of permanente ondersteuning. De zogenaamde enclavewerking van maatwerkbedrijven wordt daarbij alsmaar populairder. Bewel is op dit moment met 2.200 medewerkers één van de grootste werkgevers in Limburg.

Bewel werkt vooral met mensen die niet rechtstreeks op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen, maar die via enclavewerking wel meer en meer in traditionele berijven gaan meewerken. Het personeel van Bewel is dan ook verspreid over de 9 eigen vestigingen en heel wat Limburgse ondernemingen. Algemeen directeur Johan Bongaerts: “Onze enclavewerking is al jarenlang een constante bij Bewel. Een team van maatwerkers gaat samen met een of enkele werkbegeleiders op locatie aan de slag bij een van onze klanten. Dat kan zijn voor een tijdelijke opdracht of voor permanente ondersteuning.”

Meer en meer werk in de bedrijven

“We merken dat zich daar de voorbije jaren een positieve evolutie afspeelt", vult commercieel directeur Tom Ketels aan. "Aan de ene kant komen er meer enclaves bij: momenteel zijn we actief op 24 plaatsen. Aan de andere kant worden bestaande enclaves groter. Zeker die groei is opvallend: in het eerste kwartaal van een jaar ligt het gemiddelde op 270 fulltime-equivalenten. Dit jaar zaten we in dezelfde periode aan 360 mensen, een stijging van 30%."

Hoe verklaart Bewel die groei? Tom Ketels: “Bedrijven die starten met enclavewerking beginnen vaak eerder klein. Maar wanneer zij de meerwaarde ervan inzien, krijgen we meer taken toegewezen en neemt het aantal maatwerkers ook toe. Ons aanbod is ondertussen zo uitgebreid, dat wij productieprocessen volledig of gedeeltelijk op ons kunnen nemen. De bedrijven drukken op die manier hun logistieke en transportkosten en dragen bij aan de sociale economie."

Vakhandschap

"We leggen nu nog meer de nadruk op de vakkennis van onze maatwerkers", besluit Johan Bongaerts. "En op het feit dat bedrijven bij ons in goede handen zijn, letterlijk en figuurlijk. We spreken daarom van "vakhandschap".  

Meest gelezen