Bevan Ross

Borgerhoutse Reuzenstoet verwelkomt Syrisch vluchtelingenmeisje 'Little Amal': "Een reuzin die door heel Europa trekt"

De Reuzenstoet van Borgerhout krijgt dit jaar internationaal bezoek van een nieuwe reus. Reuzenpop 'Little Amal' zal op 8 en 9 oktober mee in de optocht wandelen doorheen de Borgerhoutse straten. De pop stelt een 9-jarig Syrisch vluchtelingmeisje voor dat langs verschillende Europese steden passeert. "Ze is op weg naar Engeland, op zoek naar haar mama. En ook wij hebben de eer om ze hier te ontvangen", vertelt Wietse Vermeulen van vzw De Reuzen. 

Reuzenpop Little Amal begint in juli aan haar tour van meer dan 8.000 kilometer doorheen Europa. Ze zal meelopen in verschillende optochten, waaronder ook de bekende Reuzenstoet in Borgerhout. Daar zal de pop van 3,5 meter hoog op 8 en 9 oktober passeren. 

Little Amal stelt een 9-jarig Syrisch vluchtelingenmeisje voor. De reuzenpop symboliseert jonge vluchtelingen die vaak gescheiden worden van hun ouders. Haar verhaal moet aandacht vragen voor de vluchtelingenproblematiek en het lot van andere jonge vluchtelingen. "Het is een ongelooflijk straf en mooi verhaal, en dat willen wij maar al te graag verwelkomen in Borgerhout", vertelt Wietse Vermeulen van vzw De Reuzen op Radio 2 Antwerpen.

Beluister hier het gesprek in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen: 

We willen aantonen dat iedereen welkom is in onze Reuzenstoet

Wietse Vermeulen, vzw De Reuzen

"Ieder jaar organiseren wij onze Reuzenstoet, waarvoor we steeds nieuwe reuzen maken met tal van organisatoren. Nu komt er ook een nieuwe reuzin aangewandeld uit Syrië. Zo willen we aantonen dat iedereen welkom is in onze Reuzenstoet", vertelt Vermeulen.

Hoe het bezoek van Little Amal er precies zal uitzien, is nog niet bekend. Onder meer de stad Antwerpen en Atlas, het stedelijk agentschap voor inburgering en integratie, zijn volop bezig aan de uitwerking van een publieksprogramma. 

Meest gelezen