Wat met de culturele centra die nu dienst doen als vaccinatiecentrum? "We vinden wel andere locaties"

Door de aangekondigde versoepelingen kunnen culturele centra binnenkort weer binnen en buiten voorstellingen organiseren, maar wat met culturele centra die momenteel dienst doen als vaccinatiecentra? "We worden niet voor niets een creatieve sector genoemd , we zoeken andere geschikte locaties om voorstellingen te kunnen organiseren."

Vanaf 9 juni kan de culturele sector opnieuw zowel buiten als binnen voorstellingen organiseren. Na lange tijd te hebben stilgelegen, ziet de sector de aangekondigde versoepelingen graag komen. Maar een aantal culturele centra in Vlaanderen zal zeker nog tot september dienst doen als vaccinatiecentrum. Het Bolwerk in Vilvoorde bijvoorbeeld, of Den Amer in Diest. Maar dat vormt niet meteen een probleem, zegt Dave Van den broeck van Den Amer. "Wij kunnen niets in Den Amer organiseren tot zeker midden september, maar er zijn wel andere mogelijkheden. We worden niet voor niets de creatieve sector genoemd; we zoeken andere geschikte locaties om voorstellingen te kunnen organiseren."

En die vinden ze in heel Diest. "We hopen op mooi weer en trekken naar buiten: naar parken, het Warandepark en de Citadel. Naast buitenvoorstellingen organiseren we ook culturele wandelingen. Voor binnenvoorstellingen schakelen we kerken in", vertelt Van den Broeck in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.

In deze tijden heb ik geleerd om voorzichtig vooruit te blikken en ook een plan B of C in het achterhoofd te houden.

Dave Van den Broeck van Den Amer in Diest

Dat cultureel centrum Den Amer nog tot midden september ingericht zal zijn als vaccinatiecentrum, begrijpt Van den Broeck. "Ja, we moeten wachten tot Den Amer vrij is, maar wat daar nu georganiseerd wordt, is heel belangrijk om onze vrijheid terug te krijgen. Het vaccinatieproces is van hoog algemeen belang en Den Amer was nu eenmaal de meest geschikte locatie om iedereen op een veilige manier te vaccineren. Ik heb hier geen wrang gevoel bij."

Midden september hoopt Van den Broeck opnieuw voorstellingen te kunnen plannen in CC Den Amer. "In principe kan dat dan, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de snelheid van het vaccineren. En ik heb geleerd in deze tijden om voorzichtig vooruit te blikken en ook een plan B of plan C in het achterhoofd te houden."

Meest gelezen