David Himbert / Hans Lucas

Ellen DeGeneres stopt na 19 (!) seizoenen met haar talkshow: "Nood aan nieuwe uitdaging"

De Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres stopt volgend jaar met haar talkshow. "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig", zegt ze aan The Hollywood Reporter. Het 19e seizoen van haar show zal het laatste zijn. Vorig jaar lag de presentatrice onder vuur, nadat enkele werknemers geklaagd hadden over een verziekte werksfeer. De presentatrice heeft zich toen wel uitgebreid verontschuldigd. 

"The Ellen DeGeneres Show" loopt al 18 jaar en zal met het laatste seizoen over de 3.000 afleveringen gaan. DeGeneres ontvangt in haar show dagelijks grote sterren, maar ook veel gewone mensen met een interessant verhaal. Haar enthousiasme maakte haar tot een van de publiekslievelingen in de Verenigde Staten en ook ver daarbuiten, want de show werd in verschillende landen uitgezonden. 

DeGeneres dacht er drie jaar geleden al aan om te stoppen, maar ze tekende nog bij voor drie seizoenen. Maar toen kwam de show in een negatieve spiraal terecht. Vorig jaar kloegen verschillende werknemers en gasten over een verziekte werksfeer. De boodschap "wees lief voor elkaar", waar ze elke keer de show mee afsloot, gold blijkbaar niet achter de schermen. Er was sprake van pesten, racisme en intimidatie door het hoger management. Sommigen hadden het ook over diva-gedrag van Ellen. 

Drie producers van de show werden ontslagen en DeGeneres bood uitgebreid haar excuses aan. 

Dat kon niet verhinderen dat de kijkcijfers fel achteruit gingen. De presentatrice heeft nu de knoop doorgehakt en beslist om na het volgende seizoen te stoppen. 

DeGeneres weet nog niet wat ze nu gaat doen. Misschien gaat ze opnieuw een sitcom maken of in films spelen. Ze wil zich ook inzetten voor het milieu en de dieren. Zo opent ze binnenkort een campus in Rwanda die moet helpen om de gorilla's daar te beschermen.   

Ontdek de opvallendste fragmenten uit al die seizoenen

18 seizoenen - en het 19e moet nog volgen -, dat levert een schatkist aan fragmenten op. We pikken er hieronder enkele uit. 

In het fragment hieronder zie je hoe Ellen DeGeneres een elfjarig meisje dat kanker overwon, verrast:

Bekijk hieronder de ontroerendste momenten uit 'The Ellen DeGeneres Show':

Bekijk hieronder Degeneres' 4 favoriete momenten uit het laatste decennium:

Meest gelezen