James Arthur Photography

Festival Gent Jazz gaat toch door: “Ik wil zo snel mogelijk nieuwe artiesten vastleggen”

Het Gentse jazzfestival Gent Jazz wil in juli een light editie organiseren nu het overlegcomité evenementen tot 2.500 mensen toelaat. Het festival liet eerder, net als vele anderen, nog weten dit jaar niet door te kunnen gaan. De organisatie keert nu op de beslissing terug. 

Festivalorganisator Betrand Flamang wil in juli een editie van Gent Jazz organiseren die voldoet aan de nieuwe coronamaatregelen die het overlegcomité dan vooropstelt. Vanaf 1 juli is het immers toegelaten dat 2.500 mensen in openlucht opnieuw samenkomen voor evenementen, zij het met mondmasker en de afstandsregels. 

We gaan een ambitieuze, plezante en veilige editie van het festival neerzetten
Bertrand Flamang, organisator Gent Jazz

Hoewel de versoepelingen er enkel komen als de coronacijfers gunstig blijven evolueren, is Flamang nu al begonnen met de organisatie van een alternatieve editie van Gent Jazz die aan de vooropgestelde eisen voldoet.

"We willen in het huidige kader een ambitieuze editie neerzetten tussen 7 en 18 juli." Eerder had Flamang de handdoek nog in de ring gegooid en gezegd dat het festival er niet kwam. De organisator keert nu terug op die beslissing. 

Affiche nog onbekend: eerste namen in mei

Hoe de affiche van de komende editie van Gent Jazz er zal uitzien is nog koffiedik kijken. Flamang maakt zich sterk om al eind deze maand enkele namen te lossen. “Uiteraard hebben we al heel wat artiesten gecontacteerd. Zij zullen vooral uit eigen land en de buurlanden komen. Er is heel veel interesse, ook van hun kant.” Of er ook grote Amerikaanse namen komen, is onzeker. 

Vouchers blijven geldig

Flamang veronderstelt dat deze editie van Gent Jazz misschien meer zal kosten maar wil niet dat de bezoekers daar voor opdraaien. “Het moet absoluut betaalbaar blijven, dat is zeker ook onze ambitie.” Mensen die al vouchers hebben, hoeven geen nieuwe tickets te kopen. Zij kunnen er ook voor kiezen om ze voor de editie van volgend jaar te gebruiken. De organisator hoopt dat de coronacrisis tegen dan zeker afgelopen is zodat er dan opnieuw een volwaardige editie kan doorgaan. 

kasto80

Meest gelezen