Belga

Gerecht dagvaardt verkeerde Kenny V. in zedenzaak: "Je denkt dat je dit alleen in films ziet"

Kenny V. uit Herentals is gedagvaard om voor de rechter te verschijnen voor de aanranding van een minderjarige, maar eigenlijk was die dagvaarding voor een naamgenoot bedoeld. "Mijn vrouw is samen met mijn 4 maanden oude dochter vertrokken", vertelt hij in "Spits" op Radio 2. "Je denkt dat je dit alleen in films ziet." Het parket van Leuven geeft toe dat ze een fout hebben gemaakt.

Een tweetal weken geleden belt de deurwaarder aan bij Kenny V. in Herentals. "Mijn vriendin was alleen thuis en las de brief. Daarin stond dat ik voor de rechter in Leuven moest verschijnen voor de aanranding van een minderjarige", legt Kenny uit. "Ze probeerde me te bellen, maar mijn gsm was plat. Ik hoorde pas veel later haar bericht en wist niet goed wat ik hoorde."

Het gerecht had een vergissing gemaakt, valt ook te horen bij het parket van Leuven. Bij het ingeven van de geboortedatum is een typfout gemaakt waardoor een verkeerde Kenny V. is gedagvaard. "Mijn vrouw is vertrokken met ons kindje van 4 maanden", legt Kenny V. uit. "Ik heb het proberen uit te leggen, maar ze is vertrokken om ons kindje te beschermen."

Beluister het gesprek en lees eronder voort:

Naar eigen zeggen heeft Kenny V. geprobeerd het parket van Leuven te bereiken om de vergissing uit te leggen, maar konden ze hem daar niet verder helpen. Bij het parket van Leuven is te horen dat ze bij hun weten geen telefoontje of mail hebben gekregen van Kenny V.

Het parket benadrukt wel dat ze dezelfde foute Kenny al eerder hadden opgeroepen om te verschijnen voor de raadkamer, maar hij daar niet is komen opdagen. Kenny V. ontkent dan weer dat hij een eerdere brief heeft gekregen. Pas bij de zitting van de correctionele rechtbank twee weken later werd snel duidelijk dat er een vergissing is gemaakt.

"Ik ben boos en vol ongeloof dat zoiets kan in België", zegt Kenny V. nog. "Ik ben blij dat ik mijn vrouw en kind terug heb. Ik vreesde even dat ik het niet meer ging kunnen rechtzetten. Je denkt dat je dit alleen maar in films ziet." Het parket geeft toe dat ze een fout hebben gemaakt, gaat zich excuseren bij de man en gaat de juiste Kenny V. voor de rechter brengen.

Meest gelezen