©️ CPU - JoostVH Photography - www.joostvh.be

Geen Rock Werchter, maar wel Werchter Parklife: een maand lang concerten op de wei van Werchter

De organisatoren van Rock Werchter gaan in juli een maand lang, vier dagen per week, concerten organiseren op de wei van Werchter onder de noemer Werchter Parklife. Op 1 juli mag Balthazar de spits afbijten. Ook Goose, Arsenal en Black Box Revelation zijn al geboekt. Op de wei wordt een tijdelijke openluchtarena gebouwd die plaats biedt aan 2.500 fans. 

Half maart kondigde Rock Werchter al aan dat er dit jaar geen volwaardig festival zou komen, ook Werchter Boutique en TW Classic werden uitgesteld naar volgend jaar. De organisatie beloofde wel om met een alternatief te komen. Dat is nu voorgesteld. 

Vanaf 1 juli tot 1 augustus zal het festivalterrein ingepalmd worden door Werchter Parklife. Een hele maand lang zullen muziekliefhebbers er vier dagen per week kunnen genieten van liveconcerten. Op donderdag en vrijdag is er een avondconcert en op zaterdag en zondag zijn er middag- en avondshows. Er zijn tot 2.500 fans welkom per show. 

"Wij gaan een kleine arena bouwen op de wei", zegt woordvoerder Nele Bigaré. "Die zal ongeveer staan waar anders de mainstage staat. Daar komt een parterre en een tribune, waar bubbels van vier personen kunnen plaatsnemen. Dat gaat heel gezellig zijn. We gaan er alles aan doen om dat heel tof te maken." 

"Normaal gezien zijn het zitplaatsen, maar als je wil rechtstaan en wat shaken zal dat zeker ook kunnen. Iedereen zal een mondmasker moeten dragen en er zal een circulatieplan zijn en je zult je handen moeten ontsmetten. Maar als je in je bubbel zit van vier personen mag het mondmasker af."

Balthazar, Arsenal en De Rode Duivels?

Het programma voor het openingsweekend is al bekend. Op donderdagavond 1 juli zal Balthazar de nieuwe festivalarena openen. Vrijdag is het de beurt aan Goose. Zaterdagavond staat Arsenal op het programma. Zondagnamiddag spelen Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine en zondagavond Equal Idiots en Black Box Revelation. 

Stel dat de Rode Duivels de kwartfinales van Euro2020 halen, dan zal er gesleuteld worden aan de timing van de optredens, zodat de wedstrijd geïntegeerd wordt in het programma. 

De ticketverkoop start op 18 mei. Tickets worden uitsluitend in een pakket van vier verkocht. Mensen die tickets kochten voor Rock Werchter, TW Classic of Werchter Boutique vorig jaar, kunnen hun krediet hiervoor gebruiken. Hoeveel een pakket van vier tickets kost, is nog niet bekend.

Meest gelezen