Gemeente Aalter verbiedt nieuwe pop-upbars: “Oneerlijke concurrentie voor bestaande horeca”

In Aalter zullen er deze zomer geen nieuw pop-upbars verschijnen. De gemeente geeft geen nieuwe vergunningen meer omdat ze bestaande horecazaken voorrang wil geven. “Wie al toelating had, behoudt die. Maar nieuwe bars komen er niet”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

De coronacrisis is voor vele horeca-uitbaters een zware dobber en gemeente Aalter wil bestaande zaken nu beschermen tegen concurrentie van tijdelijke zomerpop-upbars. “We geven geen nieuwe vergunningen voor tijdelijke initiatieven. Enkel wie al vorig jaar een aanvraag indiende, krijgt nog toelating. Bestaande horecazaken die via een pop-up uitbreiding willen, kunnen wel nog een aanvraag doen”, verklaart de gemeente. 

Tijdelijke pop-upbars beconcurreren bestaande horecazaken die het nu al zwaar genoeg hebben door de coronacrisis
Pieter De Crem (CD&V), burgemeester Aalter

Aalter neemt de beslissing omdat ze tijdelijke zomerpop-upbars oneerlijke concurrentie noemt voor bestaande horecazaken. 

Aalter volgt oproep zelfstandigenorganisatie

Aalter volgt met de vergunningsstop een oproep op van zelfstandigenorganisatie Unizo. Die vraagt ook andere lokale besturen om tijdelijke horecazaken geen vergunningen meer te geven en daarbij voorrang te geven aan bestaande zaken die geen of weinig terrasruimte hebben.

kasto80

Meest gelezen