Anut21ng Photo, Getty Images

Last van knijten? Laat het weten aan stad Gent: "We willen de venijnige mugjes in kaart brengen"

Net als vorige lente, opent Gent een meldpunt voor knijten. Dat zijn kleine mugjes die voor vervelende beten kunnen zorgen. Ze komen vooral voor in de Scheldevallei en Gentenaars die dicht bij het water wonen krijgen er elk jaar mee te maken. De stad wil met dat meldpunt in kaart brengen waar de knijten precies zitten.

Al enkele jaren worden de mensen die dicht bij de Schelde wonen lastiggevallen door kleine venijnige mugjes: knijten. Op verschillende plaatsen in onze provincie worden er methoden ontwikkeld om die knijten te bestrijden. Zolang hét wondermidddel niet gevonden is, moeten mensen vooral geduld oefenen. En ze kunnen meehelpen het probleem in kaart te bregen. Daarvoor is het meldpunt in Gent een handig instrument.

Gents schepen Astrid De Bruycker (Vooruit): "Inwoners die last hebben van knijten, kunnen dat laten weten aan de stad. Dat kan online of telefonisch, via Gent Info (09 210 10 10). Op die manier hebben wij een zicht op waar de problematiek zich het meeste voordoet, maar ook op het effect van de maatregelen die we al hebben genomen."

Knijtenval voor doe-het-zelvers

Wie last heeft van knijten en zelf actie wil ondernemen, kan een knijtenval bouwen. Het Agentschap Natuur en Bos heeft een zelfbouwval ontwikkeld in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

kasto80

Meest gelezen