Radio 2

Hasseltse standbeelden in verplegersoutfit voor Dag van de Verpleegkundige

In Hasselt dragen enkele bekende standbeelden vandaag een verplegersjas ter ere van de internationale Dag van de Verpleegkundige. Studenten verpleegkunde van de PXL vragen op die manier aandacht en appreciatie voor de zorgsector.

Het Borrelvrouwtje op het Capucienenplein is door de studenten van Hogeschool PXL al in een nieuw jasje gestoken. Ook Hendrik en Katrien op de Grote Markt in Hasselt krijgen een verplegersoutfit. Op die manier willen ze samen met Stad Hasselt en het Jessa ziekenhuis de verpleegkundigen in de bloemetjes zetten. "Door corona hebben verpleegkundigen veel te verduren gehad. Wij willen hen graag een hart onder de riem steken en iedereen aansporen om de maatregelen goed te blijven naleven", klinkt het. "De blijvende noodkreten uit de zorgsector terwijl iedereen snakt naar vrijheid, maken ons natuurlijk niet populair."

Steeds meer mensen durven een carrièreswitch naar de zorgsector te wagen.
Monique Ratajczak, opleidingshoofd Verpleegkunde PXL

Monique Ratajczak, opleidingshoofd Verpleegkunde aan de PXL, hoopt met de actie meer mensen naar de zorg te lokken. "We zoeken zowel 18-jarigen die verpleegkunde willen studeren als zij-instromers die een carrièreswitch naar de zorg willen maken. Door corona merken we wel dat er een grote interesse is en almaar meer mensen de stap willen wagen."

Ook in andere Vlaamse steden worden verpleegkundigen vandaag gevierd met standbeelden in aangepaste outfit.

Meest gelezen