Rooseveltlaan in Vilvoorde wordt heraangelegd en moet veiliger worden voor fietsers

Op maandag 17 mei starten de werken voor de heraanleg van de Rooseveltlaan in Vilvoorde. Het plein in het hartje van de stad krijgt een grondige transformatie en wordt veiliger gemaakt voor de zachte weggebruikers. Er komen ook speelzones. 

De stad Vilvoorde wil de verkeersveiligheid en de fietsinfrastructuur verbeteren rond de Rooseveltlaan. Zo worden de fietspaden vernieuwd en de voetpaden verbreed. Ter hoogte van de school en de horecazaken wordt het voetpad zelfs extra breed. “De heraanleg was zeker nodig”, zegt schepen voor Openbare werken Katrien Vaes (Open VLD). “Het was geen mooi zicht meer, maar het is vooral ook voor de veiligheid van de fietsers. Het fietspad lag aan de andere kant van het plein en daardoor moesten heel wat kruisbewegingen gedaan worden voor fietsers.” 

Daarnaast wordt het begin- en eindpunt van de Rooseveltlaan aan de Mechelsestraat en de Campionlei ingericht als aangename verblijfsruimtes en speelzones. “Zo komt er onder andere een horeca- en belevingsplein met waterpartij en fonteinen. De andere kant wordt een groene zone met wat spelelementen, aldus schepen Vaes . 

Markt blijft bereikbaar

De heraanleg start maandag 17 mei en wordt in meerdere fases uitgevoerd om de hinder voor omwonenden en gebruikers van het plein te beperken. Hierdoor kan de wekelijkse woensdag- en zaterdagmarkt zoals gebruikelijk plaatsvinden en blijven de marktkramers vlot bereikbaar. Ook na de werken blijft de markt staan op haar vertrouwde, vaste plek. Voor de heraanleg van het plein trekt de stad zo’n 4 miljoen euro uit. 

Hieronder zie je hoe het plein er in de toekomst zal uitzien:

Meest gelezen