Stad Gent

In Gent en Sint-Niklaas mogen horeca-uitbaters het EK voetbal uitzenden op hun terrassen

De stadsbesturen van Gent en Sint-Niklaas hebben groen licht gegeven aan horeca-uitbaters om het Europees kampioenschap voetbal uit te zenden op hun terrassen. "Zo willen we samenscholingen op openbare domeinen vermijden", vertelt Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). 

Over een kleine maand is het Europees kampioenschap voetbal te volgen op de terrassen van verschillende horeca-zaken in Gent en Sint-Niklaas. Dat doen ze om een antwoord te bieden aan de vele fans die de Belgische nationale ploeg willen steunen. "Het is zo dat veel voetbalsupporters er naar uitkijken om onze Rode Duivels aan te moedigen en we willen er voor zorgen dat het op een veilige manier kan verlopen", legt Gents burgemeester Mathias De Clercq uit. "Daarom geven we de horeca de kans om beeldschermen te plaatsen op hun terras."

Bepaalde voorwaarden

Niet elk café of restaurant mag zomaar grote schermen plaatsen op hun terras. In Gent hangen daar een aantal voorwaarden aan vast. "De uitzendingen moeten gebeuren op een vergund terras", vertelt De Clercq. "Uitbaters moeten zich op voorhand melden en de schermen mogen niet op het openbaar terrein gericht zijn." 

Uitzendingen op groot scherm

Om verdere beslissingen te nemen, wachten zowel Sint-Niklaas als Gent op meer info van de federale overheid. "De mogelijkheid om het EK uit te zenden op openbare domeinen via grote schermen houden wij open. We gaan nu goed bekijken hoe alles georganiseerd kan worden", geeft De Clercq mee. Op plannen voor een uitzending op de Grote Markt van Sint-Niklaas of het Gentse Sint-Pietersplein is het dus nog wachten.  

kasto80

Meest gelezen