Indiase bemanning van schip dat in Antwerpse haven strandde door corona-uitbraak, zit in isolatie in een woonzorgcentrum

De Indiase bemanning van het schip dat eind april in de haven van Antwerpen strandde, wegens een corona-uitbraak aan boord, is ondergebracht in een woonzorgcentrum van de stad Antwerpen. De scheepslieden zitten volledig afgezonderd van de rest van de bewoners. Omdat gevreesd werd dat ze besmet zouden zijn met de Indiase variant werden ze niet in een hotel ondergebracht.

Vrijdag 30 april werd het schip met volledig Indiase bemanning aan de ketting gelegd in de Antwerpse haven, nadat 17 van de 23 bemanningsleden positief testten. Omdat gevreesd werd dat het om de Indiase variant van het coronavirus ging, werden de bemanningsleden niet in een hotel ondergebracht maar werd er een andere plek voor hen gezocht.

Die werd uiteindelijk gevonden in het woonzorgcentrum Sint-Anna in Berchem, in een leegstaande afdeling die volledig is afgesloten van de andere bewoners van het woonzorgcentrum. Er is zelfs een aparte ingang. 

Achttien bemanningsleden hebben er nog onderdak, met elk een eigen kamer met televisie en internet. Eten krijgen ze via de rederij omdat dat specifiek op hun noden is afgestemd. Ze worden dagelijks medisch opgevolgd door een arts en verpleegkundigen van het woonzorgcentrum en regelmatig opnieuw getest. Drie van hen konden het centrum al verlaten en naar een hotel verhuizen omdat ze negatief testten. Twee anderen liggen in het ziekenhuis.

Meest gelezen