ROBIN UTRECHT

Indiase coronabesmetting in Oostende mogelijk toch niet onder controle

Het gezin uit Oostende dat besmet raakte met de Indiase variant van het coronavirus is toch in contact gekomen met andere mensen. Het zou dus best kunnen dat zo nog meer mensen besmet raakten met de variant.

Gisteren raakte bekend dat een gezin uit Oostende besmet is met de Indiase variant van het coronavirus. Het gezin raakte besmet op reis in India. Het gezin ging bij thuiskomst meteen in quarantaine, maar nu blijkt dat de familie toch niet alle risicocontacten heeft doorgegeven. "Er zijn meerdere contacten geweest dan eerst gezegd", zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD).

We zien het vaak, dat mensen het aantal risicocontacten minimaliseren

Burgemeester Bart Tommelein

Minimaliseren

"We maken dat vaak mee, dat mensen het aantal risicocontacten minimaliseren. De kans is dus groot dat er nog meer mensen besmet raakten. Sowieso zal die variant zich niet beperken tot Oostende, dat is zeker", besluit Tommelein.

Meest gelezen