Riet en Thomas trouwden vorig jaar al voor de wet, maar op hun trouwfeest moeten ze nog altijd wachten.

Koppel dat al vijf keer trouwfeest uitstelde, voorzichtig blij: "Premier moet het me zeggen voor ik het geloof"

Een koppel uit Leuven hoopt dat ze in september eindelijk het trouwfeest kunnen organiseren waar ze al anderhalf jaar van dromen. Met een dansfeest voor een 200-tal mensen. Het Overlegcomité liet gisteren weten dat trouwfeesten tot 250 mensen in een feestzaal vanaf 30 juli weer zouden mogen. Als de coronacijfers het toelaten. "En het is die "als" die ons nog steeds zorgen baart", vertelt Riet Vanfleteren.

Riet en Thomas trouwden vorig jaar op 6 mei voor de wet. Maar het dansfeest waar ze zo van dromen, moesten ze intussen al tot vijf keer toe uitstellen. En ook nu durft het koppel de uitnodigingen nog niet te versturen. "Na wat we het afgelopen anderhalf jaar hebben meegemaakt, durf ik nog steeds niet helemaal hopen dat het in september wél zal lukken. Omdat het nog altijd een als-dan-situatie is. Eigenlijk wacht ik tot ik uit de mond van premier De Croo hoor: "Riet, uw trouwfeest kan doorgaan en er mag gedanst worden met 200 mensen." (lacht)

Bekijk hier de reportage van "Het journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Voorbereidingen klaar

Het koppel kocht tickets voor Tomorrowland en daarover zei het Overlegcomité gisteren dat grote festivals op het einde van de zomer al moeten kunnen. "Het lijkt me dan ook logisch dat wanneer ik de week voor mijn trouwfeest tussen duizenden feestende mensen sta, ik de week erop ook mijn eigen dansfeest mag organiseren. Maar het is nog altijd niet 100% zeker. Wat als er tegen dan niet genoeg mensen gevaccineerd zijn? Of als er nog meer dan 500 mensen op de intensieve zorgen afdelingen liggen?" vraagt Riet zich af.

De voorbereidingen voor het trouwfeest zijn in ieder geval gebeurd. "Zelfs de decoraties liggen klaar. Nu is het gewoon nog een kwestie van een officiële "go" te krijgen." De nieuwe datum voor het feest is 11 september 2021. "Ook een speciale dag natuurlijk, precies 20 jaar na de aanslagen in de Verenigde Staten. Maar het was de enige datum die nog vrij was voor onze locatie. De mensen zullen zich al niet van datum kunnen vergissen." (lacht)

Meest gelezen