Het EK voetbal op groot scherm in Limburg? Er liggen plannen klaar

Nu het Overlegcomité een kalender met versoepelingsmaatregelen heeft bekendgemaakt, zijn verschillende organisaties, steden en gemeenten aan het bekijken of ze in juni een groot scherm kunnen plaatsen, om naar het EK voetbal te kijken. De komende weken zal er meer duidelijkheid komen. 

Vanaf 9 juni mogen er buiten 400 mensen samenkomen, met mondmasker en op een veilige afstand van elkaar. De Europese voetbalkampioenschappen hebben plaats van 11 juni tot 11 juli. 

In Hasselt waren er altijd plannen voor een nieuwe editie van Festival Da Copa blijven sluimeren, liefst op het Kolonel Dusartplein. Maar er zouden maar 400 toeschouwers worden toegelaten, terwijl van 800 was uitgegaan om rendabel te zijn. De initiatiefnemer overlegt nu nog met de andere partners. 

In Bilzen, thuisstad van doelman Thibault Courtois, wordt achter de schermen onderhandeld over een leuk initiatief. Daar lokte Café Courtois in 2018 nog 4.000 toeschouwers naar het Marktplein, maar dat is uiteraard nu niet haalbaar.

In Tongeren ligt een plan klaar

In Tongeren is mede-organisator Eddy Manet van café Gerechtshof er naar eigen zeggen klaar voor. "Wij gaan 100 tafels zetten en daar kunnen telkens 4 mensen aan. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnnen vooraf reserveren per 4, ze komen dan toe en nemen hun stoel mee naar de tafel waar ze op voldoende afstand van elkaar kunnen zitten. Zoals het er nu naar uitziet, zouden we dan vanaf juli het grote publiek mogen ontvangen. De mensen die zich vooraf inschreven, mogen hun tafeltjes behouden, voor de anderen is er voldoende plaats op het plein." De stad Tongeren moet wel nog haar goedkeuring geven. 

Meest gelezen