Videospeler inladen...

BEKIJK - Langst behandelde covidpatiënt van UZ Brussel mag naar huis: "Ik was een larve, drie keer ben ik doodverklaard"

We praten veel en graag over versoepelingen van de maatregelen. Maar in de ziekenhuizen liggen nog veel patiënten die ernstig ziek blijven en van wie sommigen erg lang op de afdeling intensieve zorg moeten doorbrengen. Zo iemand was meneer Mubiligi: "Ik was een larve", vertelt hij onze reporter Stef Meerbergen in "Het Journaal". 

Meneer Mubiligi was jammer genoeg een schoolvoorbeeld van een covidpatiënt met talloze complicaties: klaplongen, infecties, een hersenbloeding, dialyse, epilepsie, niets leek hem bespaard te blijven. En hoewel hij tot drie keer toe bijna dood werd verklaard, spartelde hij erdoor. Vandaag is voor hem een grote dag: na zeven en een halve maand wordt hij eindelijk ontslagen uit het UZ in Brussel. Vier maanden moest hij doorbrengen op intensieve zorg, waarvan 60 dagen aan de hart-longmachine. Hij is dan ook de langst behandelde covidpatiënt van het ziekenhuis.

Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen