Twee leraars uit Vorst gesanctioneerd voor illegale schoolreis naar Turkije

De twee leraars van een middelbare school in Vorst die een schoolreis naar Istanbul hadden georganiseerd, hebben een disciplinaire sanctie gekregen. Dat heeft Christian Watterman, de directeur van de school La Cime, woensdag meegedeeld. Over de aard van de sanctie werd geen mededeling gedaan.

Twee leraars die een illegale schoolreis naar Turkije hebben georganiseerd, hebben een disciplinaire sanctie gekregen. Ze hadden de reis met een tiental leerlingen op touw gezet tijdens de eerste week van de paasvakantie. De reis druiste in tegen de coronaregels.  

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal" van 28 april 2021 (en lees eronder voort):

Videospeler inladen...

Om het verbod op niet-essentiële reizen te omzeilen, reisde de groep eerst per bus naar Duitsland. Vanuit Duitsland ging het met het vliegtuig naar de Turkse metropool. De directie raakte pas op de hoogte van de reis toen het gezelschap al was teruggekeerd. 

De twee leraars en de leerlingen legden voor en na hun verblijf in Turkije wel een PCR-test af. Om een quarantaine bij terugkeer mogelijk te maken, werd de reis ook in de eerste week van de paasvakantie georganiseerd.

De reis was oorspronkelijk vorig jaar gepland, maar viel in het water als gevolg van de uitbraak van de coronapandemie.

Meest gelezen