Limburgse vaccinatiecentra op evenementenlocaties: "Wij blijven vaccineren"

Limburgse vaccinatiecentra die ingericht zijn op evenementenlocaties, zullen blijven doorgaan met vaccineren, ondanks de versoepelingen in de evenementensector. De vaccinaties zijn prioritair.

Versoepelingen kunnen maar doorgevoerd worden als er voldoende mensen gevaccineerd zijn.  En dus gaan de vaccinaties in De Soeverein in Lommel gewoon door: "Vaccineren blijft voor ons prioritair", zegt Bram Bernaerts van de stad. "We willen ook niet verhuizen. De uitnodigingen zijn verstuurd en iedereen is gewoon om naar De Soeverein te komen. Verhuizen zou veel praktische bekommernissen met zich mee brengen,  maar we hopen dat er in september een einde komt aan de vaccinaties."

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen gevaccineerd worden om versoepelingen te kunnen doorvoeren

Jan Vanvelk, manager vaccinatiecentrum Heusden-Zolder

Ook in Heusden-Zolder horen we dezelfde boodschap. Daar is het vaccinatiecentrum ondergebracht in Watt17: "Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen gevaccineerd worden om versoepelingen te kunnen doorvoeren, dus het zou nu niet slim zijn om te verhuizen of hier wijzigingen door te voeren", zegt centrummanager Jan Vanvelk.

In Hasselt is er in Park H veel ruimte om eventueel uit te wijken, maar op dit moment gaat dat niet gebeuren. "Normaal gezien moet de vaccinatiecampagne eind augustus grotendeels voltooid zijn, dus we verwachten geen problemen", is te horen bij de stad.

Voorwaarden

Vanaf 9 juni mogen evenementen met 200 mensen binnen georganiseerd worden. Vanaf 1 juli is dat met 2.000 mensen, en vanaf 30 juli met 5.000 mensen. Maar dat is wel op voorwaarde dat er voldoende mensen gevaccineerd zijn en minder dan 500 COVID-patiënten op intensieve zorgen liggen.

Meest gelezen