Radio 2

Motorrijder omgekomen op Terhulpsesteenweg in Hoeilaart

Op de Terhulpsesteenweg tussen Hoeilaart en Groenendaal is vanmorgen rond kwart over zeven een dodelijk ongeval gebeurd.  Een motorrijder is er om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen blijkt nu dat de motorrijder een uitwijkmaneuver heeft gemaakt voor twee vossen. Daardoor is hij tegen een vrachtwagen gereden.

In Hoeilaart is vanmorgen rond kwart over zeven een dode gevallen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde op de Terhulpsesteenweg tussen Hoeilaart en Groenendaal. Het 58-jarige slachtoffer kwam om het leven. Bij het ongeval, dat in een bocht gebeurde, was ook een vrachtwagen betrokken. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat twee overstekende vossen de oorzaak zijn. De motorrijder zou een uitwijkmaneuver hebben gemaakt voor de vossen. Daardoor verloor hij de controle over het stuur en reed hij tegen een vrachtwagen.

"Het is niet de eerste keer dat op deze plaats verkeersongevallen gebeuren, onder andere met motorrijders", zegt korpschef Sébastien Verbeke van de politiezone Druivenstreek. "Ik weet dat de gemeente Hoeilaart samen met het Agentschap Wegen en Verkeer overlegt om bepaalde werken te laten uitvoeren om de weg veiliger te maken en dergelijke ongevallen te vermijden", zegt de korpschef nog.

Meest gelezen