Belga Image

In panne met een lege batterij in jouw elektrische wagen? Nieuwe dienst van start-up bedrijf uit Nazareth helpt je met een mobiel laadpunt

SkyCharge is een dienst van start-up bedrijf Skytechnics uit Nazareth. Het bedrijf start met een mobiel oplaadpunt voor elektrische wagens. Zo kan je je wagen opladen indien die onderweg zou stilvallen. Het bedrijf depanneert de elektrische auto's waar ze ook staan op het moment dat ze stilvallen.

Je zal het maar tegenkomen: je elektrische wagen valt stil omdat de batterij leeg is. Hoe laad je die dan op? Op dit moment worden zo'n wagens nog weggesleept tot een volgend laadpunt. Maar het bedrijf van Mohammed Taslidere uit Nazareth wil met de dienst SkyCharge het probleem aanpakken. Het biedt pechverhelping aan aan bestuurders met een stilgevallen elektrische wagen. 

We laden ter plaatse op bij de stilgevallen wagen
Mohammed Taslidere van SkyCharge

Het bedrijf specialiseert zich eigenlijk vooral in het installeren van laadpalen voor elektrische wagens. Met SkyCharge biedt het hulp aan al wie met een elektrische wagen is stilgevallen door een lege batterij. "Wij kunnen ter plaatse zelf opladen. Nu hebben we een laadstation dat de klant helpt om ongeveer 15 kilometer verder te rijden. Maar tegen 2022 moet er een nieuw mobiel laadstation komen dat op een kwartier tijd kan opladen om tot 50 kilometer verder te gaan."

Depannage

SkyCharge is dus een echte oplaaddienst voor bestuurders met een elektrische wagen. Door ter plaatse even "bij te tanken", of de batterij wat op te laden, kan je verder rijden tot een volgend laadpunt waar je de batterij volledig kan opladen. Het bedrijf zag de nood bij haar eigen klanten: "Particulieren en bedrijven gaven al aan dat zoiets handig zou zijn."

In Amerika en in Groot-Brittannië zou een dergelijke dienst al bestaan, zegt Taslidere. Maar voor België is het voorlopig nog nieuw. "Vanaf volgende week starten we een proefperiode. Voor twee maanden zullen klanten in Oost-Vlaanderen gratis gebruik kunnen maken van deze dienst." Nadien komt er een evaluatie en is het de bedoeling dat het systeem over heel België zal gebruikt worden.

Het duurt maximum 45 minuten eer we bij jou zijn
Mohammed Taslidere van SkyCharge

Op dit moment heeft het bedrijf 4 à 5 mobiele laadpunten, voorlopig dus voor Oost-Vlaanderen. Na de proefperiode wordt het uitgebreid naar de andere provincies. De dienst zal werken met een abonnementstarief per maand: "We weten nog niet precies aan welk bedrag, maar het zal niet zo duur zijn." De mobiele laadpunten zijn ook compatibel met alle soorten elektrische voertuigen. "Als een klant stilstaat duurt het, na de aanvraag via een app of telefonisch, maximum 45 minuten eer die geholpen wordt", zegt Taslidere nog.

kasto80

Meest gelezen