Pexels

OCMW van stad Brussel biedt hotel aan voor studenten die thuis moeilijk kunnen studeren

Jongeren die thuis geen plaats hebben om te studeren, kunnen vanaf maandag op hotel in Brussel. Het OCMW van de stad Brussel maakt tijdens de blok en examenperiode 27 hotelkamers vrij op het Vossenplein in de Marollen.

In Brussel kunnen studenten intussen op verschillende plaatsen in de stad gaan studeren in studiezalen, maar het OCMW biedt nog meer ondersteuning. Tijdens de blokperiode tot de examens - van 17 mei tot 30 juni – krijgen studenten die het thuis moeilijk hebben om te studeren, de mogelijkheid om in een rustige omgeving te studeren. In een hotel in de Marollen zijn er 27 eenpersoonskamers beschikbaar voor studenten die begunstigde zijn van het OCMW. De kamers zijn uitgerust met een badkamer, een bureau en een wifi-verbinding.

Nood aan rust

“We merkten dat er veel studenten zijn die thuis geen ruimte hebben om te studeren”, klinkt het bij het OCMW van Brussel. “Veel families hebben maar één of twee kamers, maar ze hebben ook veel kinderen. Studenten hebben nood aan een eigen ruimte om te studeren. Ze krijgen van ons een kamer, ze kunnen er ook eten.” Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke ruimte waar ze op veilige afstand kunnen bijpraten en ontspannen.

Het project is gericht op studenten die sociale bijstand ontvangen en geselecteerd zijn op basis van prioritaire criteria: meerderjarig zijn en studeren aan de universiteit, risico van schooluitval, sociaal isolement en intra-gezinsconflicten. Intussen hebben al meer dan 30 kandidaten zich ingeschreven.

Meest gelezen